Jak nastavit režim a k čemu mi bude?

K čemu mi bude režim dne, když každý den může být jiný?

Možná Vás napadá právě tahle otázka, ale právě režim, pravidelnost v lidech obecně vyvolává pocit bezpečí. Zkrátka na režim jsme zvyklí a dělá nám dobře, je důležitý pro vývoj našich dětí a pro náš vnitřní klid. Už u malého miminka se těšíme, až si vytvoří nějaký režim a nebude bdít v noci a přes den spát :)

Postupně se učíme, že ráno se snídá, v poledne obědvá a večer nás čeká večeře. Stejně tak má pravidelnost ranní a večerní hygiena. A určitě Vás napadne spoustu jiných věcí.

S nástupem do školky zjišťujeme, že i ve školce je dán režim, který naše děti učí větší samostatnosti a soběstačnosti. A dál pokračujeme na všech typech škol rozvrhem hodin atd. Stejně tak když se dostaneme do pracovního procesu, musíme dodržovat nastavený režim.

Opakem režimu je chaos, kdy nikdo neví, co a jak má dělat. A právě chaosu se můžete vyhnout, pokud si doma nastavíte režim. To, jak bude režim dne podrobný záleží pouze na Vás. Nemusíte ho používat pouze v době, kdy děti chodí do školy a chcete jim nastavit režim odpolední, ale právě v době, kdy děti mají distanční vzdělávání je určitá míra režimu nutností.

Více se dozvíte v následujícím videu, které bylo natočeno během jarní karantény:

https://www.youtube.com/watch?v=vESLY1mzDNg&feature=youtu.be








Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak by měl vypadat zralý školák

ALKOHOL, DROGY, ZÁVISLOST NA INTERNETU: CO MÁM JAKO RODIČ UDĚLAT?

Poradenské služby a odborná psychologická pomoc